Pravila na Forumu

Obavezno procitati prije postovanja !!!!
Locked
admin
Site Admin
Posts: 130
Joined: 28 Jan 2009 03:11

Pravila na Forumu

Post by admin » 28 Jan 2009 05:22

Forum "No Limit Bikers" je mjesto gdje se okupljaju motoristi da bi se razmijenjivale informacije, slike, iskustva, putovanja i ostale stvari vezane za motore. Da bi sve bilo kako treba moramo se pridržavati odredjenih pravila.


Clanovi foruma imaju pravo da otvaraju nove teme, odgovaraju na postojece, otvaraju glasanja i da ucestvuju u njima. Svaki clan foruma mora da se pridrzava odredjenih pravila. Ta pravila su napravljena da bi se forum ucinio korisnim svim posetiocima.

Moderatori foruma su clanovi foruma kojima je cilj da odrzavaju red i kvalitet foruma. Oni su uredjivacko tijelo foruma i kao takvi imaju pravo i obavezu da teme zakljucavaju, pomeraju i brisu ako treba.

Administratori foruma su osnivaci foruma i kao takvi imaju nadleznost da definisu politiku i usmerenje foruma. Konflikte izmedju clanova foruma resavaju administratori. Takodje, eventualne kazne (opomena - ban od 5 dana; druga opomena - trajno odstranjivanje sa foruma) administratori foruma, u saglasnosti sa moderatorima.


-- Pravila ponasanja na forumu --


1. Posto se registrujete na forumu, bilo bi lijepo da se prestavite da bi ostali saznali nesto vise o vama i da biste se upoznali. Nakon sto otvorite novu temu i predstavite se, dobicete dozvolu da vidite i ucestvujete u ostalim podforumima.

2. Drzite se teme foruma u kome se nalazite. Kada odlucite da napisete novu temu prvo dobro razmislite kom forumu pripada ta tema.

3. Ako zelite da postavite neko pitanje nemojte da se nadovezujete na vec postojece teme nego napisite novu temu.
Nadovezivanjem na postojecu temu se ta tema prlja, a vase novo pitanje ostaje zakopano u forumu, sa slabom sansom da ce nekome pomoci ako pretrazuje forum.

4. Kada pisete novu temu smislite dobar naslov za temu.
Naslov mora imati smisla kako bi privukao sto vise ljudi da procitaju vase pitanje. Samim tim je veca vjerovatnoca da cete dobiti odgovor na pitanje koje ste postavili.

5. Nemojte pisati istu temu u nekoliko razlicitih sekcija foruma.
Ako niste sigurni kojoj sekciji pripada vase pitanje postavite je na jedno od mjesta gde mislite da ima smisla, a moderatori ce se pobrinuti da je prebace na pravo mesto.

6. Nemojte da kacite prevelike slike u postove.
Neka maksimalna rezolucija slike koju kacite bi trebalo da bude 800x600 piksela. Prevelike slike se sporo ucitavaju, pogotovo za one sa dial-up vezom.

7. Nemojte pisati pet uzastopnih postova na istom delu foruma!
Ako morate da odgovorite na vise postova odjednom citirajte reci na koje zelite da odgovorite pa onda ispod toga napisite svoj odgovor.

8. Nemojte pisati velikim slovima.
Kada neko pise velikim slovima onda to znaci da vice na nekoga.

9. Ako imate neko pitanje nemojte slati mail ili privatne poruke moderatorima ili administratorima jer za to postoji forum.
Napisite novu temu i postavite pitanje javno u odgovarajucoj sekciji foruma.

10. Nemojte odgovarati na sve moguce postove, samo da bi napumpali broj postova u svom profilu.
Svi koji spamuju forum bice opomenuti od strane moderatora ili administratora, pre nego sto dobije opomenu. Bitan je kvalitet postova, ne kvantitet.-- BITNO --

1. Zabranjeno je diskutovati o politici, nacionalnoj, verskoj i rasnoj pripadnosti.
Govori mržnje i netrpeljivosti nemaju mjesta na nasem forumu. Ovde smo svi braca po motoru. Sirenje vjerske, rasne i nacionalne mrznje je najstroze zabranjeno i svako ko prekrsi ovo pravilo bice momentalno banovan ako mu je to prvi put (opomena). Kome se ova greska ponovi dva puta dobija trajno odstranjivanje sa foruma.

2. Sve vrste fizickih pretnji i vredjanja su najstroze zabranjene i svako ko prekrsi ovo pravilo bice trajno banovan sa foruma.

3. Pravila lijepog ponasanja se moraju postovati na svakom mjestu pa tako i na forumu.
Nemojte koristiti neprikladne izraze, vulgarnosti itd., jer ce u tom slucaju moderatori biti prinudjeni da reaguju brisanjem takvih poruka. Takodje, ne pravite bilo kakve podele medju clanovima (npr. po umecu voznje, vrsti motora i slicno).

4. Clanovi foruma cine zajednicu i time se obavezuju da ce pomagati jedan drugome.
Ako znate kako da pomognete svom drugu motoristi, nemojte cutati vec recite to odmah.

5. Zabranjeno je reklamiranje drugih moto sajtova.
Ako zelite da reklamirate svoj moto sajt, obratite se administratorima da biste se dogovorili oko razmene banera - da bi reklamiranje bilo uzajamno.

6. Narusavanje ugleda foruma na bilo koji nacin rezultuje trajnim banom.
Pre svega ocekujemo da postujete Forum i njegove clanove. Ako ste clan i nekog drugog foruma, nije lepo da ovaj forum blatite. Ako vam se odlazi sa foruma, ne otvarajte teme 'Odlazim', vec samo prestanite da posecujete sajt i forum, nemojte nanositi stetu Forumu vasim naglasavanjem odlaska.

Locked