• Advertisement

Zanimljivo u Sloveniji

Predlozi za putovanja, izleti informacije za moto skupove

Zanimljivo u Sloveniji

Postby sLowRider » 26 Jul 2010 18:52

Dragi ljudi i zene,
Boze zdravlja, jedan dan sam mislio ufatit krug po ovoj SFRJ, pa sam htio vidjet vasa iskustva i preporuke za dragu dezelu Sloveniju. Sto bi valjalo vidjet u recimo 2-3 dana, dje ima povoljnog smjestaja, hrane, itd...
Zivjeli i pofalite se slobodno! :D
Hold your horses, man
sLowRider
Grijač guma
Grijač guma

Vozim: BMW F650GS

Re: Zanimljivo u Sloveniji

Postby NikGold » 26 Jul 2010 19:03

Naravno kad ti poprave motor i kad ti vrate navigaciju i daju medjunarodno punomocje :mrgreen: :mrgreen:
NikGold
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader

Vozim: opet u sedlu , bar dok me žena ne izbaci
YAMAHA TT600RE&WR250F

Postby ice » 31 Jul 2010 10:22

Slovenija je prelijepa zemlja SA moto kulturom i SA odličnim asfaltom. Što se tiče mjesta koje da obiđeš bolje će ti neko drugi reć jer sam je nažalost samo prolazio par puta ali ne i dublje zalazio u nju tako da nisam kometentan. Ali svakako vrijedi poć i nauživat se, prelijepa zemlja
ice
NLB Moderator

Vozim: BMW K1200S, REGISTROVAN!!!

Postby djodja » 31 Jul 2010 11:05

Ja i drugar Duka smo odradili u jedan dan rutu od Kozina, preko Nove Gorice do Boveca koji je ispod Triglava, do tog momenta smo vozili uz granicu IT SLO prema AUS, pa smo onda posli preko Fruske Gore do Ljubljane. To toplo preporucujem. Mi smo izbjegavali auto put i bilo nam je fenomenalno. Ako sam dobro zapamtio sve ukupno je nekih 400 km sto se lagano odradi sa nekim manjim odmorima.
Stewie Griffin (to one of the prostitutes at Cleveland's house):
So, is there any tread left on the tires? Or at this point would it be like throwing a hot dog down a hallway?
djodja
Grijač guma
Grijač guma

Vozim: Yamaha FZ6n S2 08

Postby Madza » 31 Jul 2010 12:14

I ja toplo preporucujem Sloveniju s obzirom da sam se prije par dana vratio preko nje iz Njemacke.
Putevi su vrh,mada sam ja dobar dio presao mimo auto puta,kroz okolna mjesta kao zaseoci.Prelijepih mjesta ima.
Bio sam i u Ljubljani,lijepa je.Smjestaj u Ljubljani je od 35 eura po osobi pa na dalje.Imaju hostele u centru i oni su najpovoljniji,a za dvokrevetnu sobu u hotelu sa 2 ili 3 zvjezdice treba izdvijiti od 70 eura pa na vise!Sve u svemu valja poci i ako ih nista nisam razumio sto su mi pricali :D
Madza
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina

Vozim: Honda Varadero XL1000V

Postby DUKA » 31 Jul 2010 14:31

Kao sto rekose ljudi Slovenija je super destinacija. mnogo dobre puteve imaju. super prirodu, saobracajnu kulturu ....
samo kad budes isao gore pazi dobro na ogranicenja brzine i druga pravila . mi smo navikli malo lezernije da se odnosimo prema tome ali
tamo nijesu bas tolerantni.. kazna za prekoracenje je 500 (petsto) eura. ALI ogranicenje van naseljenog mjesta je 90 sto ti je sasvim dovoljno..
srecan put i fino se provedi pa da brzo cujemo tvoje misljne i slike da gledamo.
kako steee, kako ste svi ?!?!
DUKA
Grijač guma
Grijač guma

Vozim: V-Strom DL650

Postby Roki » 31 Jul 2010 17:54

Slovenija je super destinacija ali za 3-4 dana. Bio sam prije neku godinu i ako odes obavezno odvozi dolinu Soce ( putevi 102 i 203 ) jer je prelijepo i NP Triglav a o Bledskom i Bohinjskom jezeru ti necu pricat.
Prelijepa destinacija

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Ovo ja samo da ti potvrdim koliko ti je ideja i destinacija dobra
Fahre nie schneller als dein Schutzengel fliegen kann

Pustite me, pustite da odem,
bez pitanja kako, i zašto, i dokle,
drumovi uvijek nekuda vode,
a ja sam nomadskom glađu proklet.
Roki
NLB Moderator

Vozim: BMW K 1200 R
BMW F 650 GS Dakar

Postby ZoranM » 31 Jul 2010 23:43

Standardna tura prilikom obilaska Slovenije su obilazak Bledskog i Bohinjskog jezera i Postojinske jame...
Ja sam tome dodao i posjetu Habzburgskom zamku na brdu iznda Ptuja...Preporucujem..

Cijene hrane su korektne,mozda malo vece nego kod nas ili iste...
Ako izadjes na autoput,obavezno prije toga kupi vinjetu na nekoj od benzinskih stanica,u protivnom kazna je 800e...
Preporucio bih i posjetu Logarskoj dolini,na cijem pocetku,na samoj austrijskoj granici,se nalazi stvarno lijepi slap Rinka...

Sto se tice papirologije,nisu mi trazili nista sem pasos...
Po mogucnosti,ponijeti GPS jer je veliki prijatelj svakog putnika..Bog mu pomogao ko ga izmisli :handgestures-thumbupleft:

Na nekoliko mjesta sam naisao na restorane koji imaju popuste za bajkere..Ovaj na slici konkretno je na putu izmedju Bleda i Bohinja...Ako ti je dugo da vozis u cugu do Slovenije mozes na pola puta prespavati u motelu na slici,koji se nalazi 5km prije Mrkonjic grada iz pravca Jajca...Cijena apartmana za noc je 30km tj 15e...Najskuplje jelo je 11km-5.5e...

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Na predzadnjoj slici je park cvijeca u Mozirju...Mozirje je gradic u gornjoj Savinjskoj dolini,koji je ove godine konkurisao za najljepsi grad Evrope,kao predstavnik Slovenije...Ulaz u park kosta 5e i potrosi se ~2 sata za obilazak..Ako s vama ide neka od pripadnica njeznijeg pola bit ce definitivno odusevljena..
Putovati je dva put zivjeti...
ZoranM
Grijač guma
Grijač guma

Vozim: Suzuki V-Strom 650

Postby NikGold » 01 Aug 2010 10:47

bate burazeru , haj ti sam mislim da su u SLO ipak naboljse SLOVENKEEEE

Izmedju ostalog kao u CG crno gorke
NikGold
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader