Standardna tura prilikom obilaska Slovenije su obilazak Bledskog i Bohinjskog jezera i Postojinske jame...
Ja sam tome dodao i posjetu Habzburgskom zamku na brdu iznda Ptuja...Preporucujem..
Cijene hrane su korektne,mozda malo vece nego kod nas ili iste...
Ako izadjes na autoput,obavezno prije toga kupi vinjetu na nekoj od benzinskih stanica,u protivnom kazna je 800e...
Preporucio bih i posjetu Logarskoj dolini,na cijem pocetku,na samoj austrijskoj granici,se nalazi stvarno lijepi slap Rinka...
Sto se tice papirologije,nisu mi trazili nista sem pasos...
Po mogucnosti,ponijeti GPS jer je veliki prijatelj svakog putnika..Bog mu pomogao ko ga izmisli
Na nekoliko mjesta sam naisao na restorane koji imaju popuste za bajkere..Ovaj na slici konkretno je na putu izmedju Bleda i Bohinja...Ako ti je dugo da vozis u cugu do Slovenije mozes na pola puta prespavati u motelu na slici,koji se nalazi 5km prije Mrkonjic grada iz pravca Jajca...Cijena apartmana za noc je 30km tj 15e...Najskuplje jelo je 11km-5.5e...

Na predzadnjoj slici je park cvijeca u Mozirju...Mozirje je gradic u gornjoj Savinjskoj dolini,koji je ove godine konkurisao za najljepsi grad Evrope,kao predstavnik Slovenije...Ulaz u park kosta 5e i potrosi se ~2 sata za obilazak..Ako s vama ide neka od pripadnica njeznijeg pola bit ce definitivno odusevljena..
Putovati je dva put zivjeti...